Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 662g4702kcal5g2.6g529.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1147g3937kcal116.9g803.2g13.8g40.2g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 221g142kcal7.1g10.6g7.7g0g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 2207g851kcal3.5g180.1g2g33.1g
Voi 110g800kcal1.3g0.4g89.7g0g
Manteli 221g1359kcal53.1g14.6g119.2g15.9g
Sitruunamehu, laimentamaton177g37kcal0.5g2.8g0g0.2g
Sokeri 190g770kcal0g189.6g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 53g121kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g25438kcal374.8g2407.8g1524g178.8g
Valittu annoskoko5000g12719kcal187.4g1203.9g762g89.4g
Annoskoko puolitettuna2500g6360kcal93.7g602g381g44.7g
Arvot/100g100g254kcal3.7g24.1g15.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133935