Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2208g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis2366g2650kcal520.5g0g71g0g
Voi, 1 tl, 5 g63g461kcal0.6g0.6g50.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 79g271kcal8g55.2g0.9g2.8g
Sipuli (kuorittu)174g47kcal2.3g8.3g0.3g2.9g
Ketsuppi, Heinz110g114kcal1g26.6g0.1g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g7083kcal1064.8g181.4g245.6g14g
Valittu annoskoko5000g3542kcal532.4g90.7g122.8g7g
Annoskoko puolitettuna2500g1771kcal266.2g45.4g61.4g3.5g
Arvot/100g100g71kcal10.6g1.8g2.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134079