Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 999g3426kcal101.7g698.9g12g34.9g
Sokeri 653g2650kcal0g652.2g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 1024g7163kcal6.7g0g807g0g
Mustikka1536g512kcal7.7g98.3g6.1g50.7g
Kananmuna kuoreton 282g402kcal35.2g0.8g28.9g0g
Leivinjauhe 26g45kcal1.3g9.7g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g21g82kcal0g20.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 461g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g28558kcal305.2g2960.4g1708g171.4g
Valittu annoskoko5000g14279kcal152.6g1480.2g854g85.7g
Annoskoko puolitettuna2500g7140kcal76.3g740.1g427g42.9g
Arvot/100g100g286kcal3.1g29.6g17.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134796