Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g488g98kcal7.3g14.6g2.4g0g
Tomaatti 1219g278kcal6.8g42g3.7g17.1g
Kurkku 650g71kcal3.6g9.1g0.6g4.5g
Sipuli 179g54kcal2.2g8.6g0.4g3g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 325g515kcal3.6g4.7g52g11.4g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g1251g3378kcal225.2g25g262.8g0g
Oregano, kuivattu 3.3g10kcal0.4g0.7g0.3g1.4g
Paprika keltainen 553g167kcal5.2g28.2g1.1g11g
Oliiviöljy 219g1940kcal0g0g219.4g0g
Viinietikka 81g17kcal0g0.4g0g0g
Mustapippuri 6.5g18kcal0.7g2.5g0.2g1.7g
Valkosipuli 26g28kcal2.1g4.2g0.2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g13146kcal514.2g280g1086.2g101.2g
Valittu annoskoko5000g6573kcal257.1g140g543.1g50.6g
Annoskoko puolitettuna2500g3287kcal128.6g70g271.6g25.3g
Arvot/100g100g132kcal5.1g2.8g10.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135512