Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g2900g696kcal52.2g87g14.5g55.1g
Sipuli 967g292kcal12.1g46.4g1.9g16.4g
Voi, 1 tl, 5 g145g1059kcal1.5g1.5g116g0g
Valkosipuli 97g105kcal7.6g15.8g0.6g2g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g725g1523kcal166.8g0g94.3g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)166g266kcal4.5g4.5g24.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g7881kcal489.4g310.4g504.4g147g
Valittu annoskoko5000g3940kcal244.7g155.2g252.2g73.5g
Annoskoko puolitettuna2500g1970kcal122.4g77.6g126.1g36.8g
Arvot/100g100g79kcal4.9g3.1g5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135573