Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g32g11kcal0.2g1.9g0.3g0g
Fenkoli, annos 100g1266g392kcal15.7g92.3g2.5g39.2g
Purjosipuli 633g145kcal11.5g15.2g1.3g13.3g
Tilli mauste158g27kcal2.2g1.6g1.3g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)206g257kcal19.1g5.8g16.5g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl48g427kcal0g0g47.5g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g633g1076kcal12.7g10.1g108.9g3.8g
Sitruunamehu, laimentamaton48g10kcal0.1g0.8g0g0g
Kirjolohifilee 1978g3270kcal331.3g0g217.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g11232kcal785.6g255.4g791.8g112.6g
Valittu annoskoko5000g5616kcal392.8g127.7g395.9g56.3g
Annoskoko puolitettuna2500g2808kcal196.4g63.9g198g28.2g
Arvot/100g100g112kcal7.9g2.6g7.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137307