Kukkakaalikeitto vähähh

Keitä kaksi pienehköä, paloiksi pilkottua kukkakaalia (yht.

noin 800 g) noin 3 dl:ssa vettä, jossa 1 lihaliemikuutio.

Kun kaalit ovat kypsät, ota muutamia pieniä nuppuja erikseen, lisää ruokakermaa (15 %) 2 dl, mustapippuria ja kirveliä (vähän) ja sekoita sauvasekoittimella hienoksi.

Lisää nestettä siten, että keitto on sopivan sakeaa ja lisää erikseen otetut nuput.

Hyvää ja sopii vaikka parempienkin päivällisten alkukeitoksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Namhele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 3049g734kcal55.2g67.1g9.1g70.1g
Lihaliemikuutio Maggi42g117kcal3.8g2.9g9.6g0g
Vesi1143g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%762g1220kcal20.6g20.6g114.3g0g
Mustapippuri 3.8g11kcal0.4g1.5g0.1g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g4162kcal160g184.2g266.2g142.2g
Valittu annoskoko5000g2081kcal80g92.1g133.1g71.1g
Annoskoko puolitettuna2500g1041kcal40g46.1g66.6g35.6g
Arvot/100g100g42kcal1.6g1.8g2.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=138871