Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 99g877kcal0g0g99.1g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1416g2351kcal269.1g0g141.6g0g
Sipuli 354g107kcal4.4g17g0.7g6g
Mustapippuri 7.1g20kcal0.8g2.7g0.2g1.9g
Paprikajauhe 7.1g23kcal1g1.3g0.9g2.6g
Täysjyväriisi 602g2016kcal36.5g429.5g4.2g44.5g
Lihaliemijauhe/tiiviste 35g104kcal3.9g5.3g7.4g0.2g
Vesi1771g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 708g731kcal24.4g127.5g7.5g20.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g12455kcal680.2g1166.6g523.2g151.4g
Valittu annoskoko5000g6228kcal340.1g583.3g261.6g75.7g
Annoskoko puolitettuna2500g3114kcal170.1g291.7g130.8g37.9g
Arvot/100g100g125kcal6.8g11.7g5.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=139316