Jauhelihapunajuurilaatikko

Esivalmistelu:
-Suikaloi kaali, punajuuret ja sipuli.

-Keitä ohra (tai riisi)

Hauduta sipulia hetki pannulla, lisää jauheliha ja kypsennä omassa rasvassaan.

Lisää joukkoon ohra.

Mausta meiramilla, suolalla, pippurilla.

Lisää joukkoon kaali ja vesi.

Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kaali on hieman pehmennyt.

Lisää punajuuret ja kaada seos uunivuokaan.

Lisää vuokaan ruokakerma ja liruttele pintaan hieman siirappia.

Kypsennä 200/175 asteessa noin 50 minuuttia.

Peitä vuoka tarvittaessa kannella tai foliolla, jos pinta alkaa tummumaan liikaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2089g441kcal25.1g71g4.2g43.9g
Etikkapunajuuri 392g140kcal3.9g26.2g0.8g7g
Sipuli (kuorittu)131g35kcal1.7g6.3g0.3g2.2g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 1044g1342kcal216.7g0g52.2g0g
Ohrasuurimo, keitetty, suolaa 248g196kcal5g38.5g1.2g4.6g
Siirappi 52g157kcal0.1g38.7g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%261g418kcal7g7g39.2g0g
Vesi783g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g5459kcal519g375.4g195.8g115.4g
Valittu annoskoko5000g2729kcal259.5g187.7g97.9g57.7g
Annoskoko puolitettuna2500g1365kcal129.8g93.9g49g28.9g
Arvot/100g100g55kcal5.2g3.8g2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=140540