Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)1584g1995kcal174.2g4.8g142.5g0g
Sokeri 673g2732kcal0g672.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 772g2649kcal78.7g540.4g9.3g27g
Leivinjauhe 40g70kcal2.1g15g0g0.2g
Vesi132g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl528g1795kcal10.6g15.8g184.7g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 1056g849kcal4.5g181.3g1.8g17.1g
Sitruunamehu, laimentamaton132g28kcal0.4g2.1g0g0.1g
Sokeri 53g214kcal0g52.7g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g32g127kcal0g31.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g20914kcal541g3031.6g676.6g88.8g
Valittu annoskoko5000g10457kcal270.5g1515.8g338.3g44.4g
Annoskoko puolitettuna2500g5229kcal135.3g757.9g169.2g22.2g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142148