Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g635g8.2kcal1.9g0g0g0g
Suklaa tumma 1269g6555kcal49.5g675.9g393.4g67.3g
Keltuainen, 20g, annos 20g254g162kcal8.9g0.5g63.5g0g
Sokeri 305g1236kcal0g304.3g0g0g
Kuohukerma (Ingman)2538g8629kcal55.8g78.7g888.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g33182kcal232.2g2118.8g2690.4g134.6g
Valittu annoskoko5000g16591kcal116.1g1059.4g1345.2g67.3g
Annoskoko puolitettuna2500g8296kcal58.1g529.7g672.6g33.7g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g26.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142916