Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g507g3649kcal0g0g405.4g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 389g488kcal42.7g1g35g0g
Sokeri 287g1166kcal0g286.9g0g0g
Ruislese (10g)135g277kcal20.3g35.1g5.8g52.7g
Vehnäjauho, sunnuntai878g3074kcal105.4g623.6g18.4g26.4g
Leivinjauhe 34g59kcal1.8g12.8g0g0.2g
Puolukka 1014g393kcal4.5g68.9g5.1g26.4g
Maitorahka, Valio, 0,3845g549kcal92.9g35.5g2.5g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)676g439kcal21.6g32.4g23.6g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 203g255kcal22.3g0.5g18.3g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g34g135kcal0g33.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g20968kcal623g2260.2g1028.2g211.4g
Valittu annoskoko5000g10484kcal311.5g1130.1g514.1g105.7g
Annoskoko puolitettuna2500g5242kcal155.8g565.1g257.1g52.9g
Arvot/100g100g210kcal6.2g22.6g10.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143557