Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1370g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 137g102kcal18g1.5g0.5g9.5g
Suola, annos 3g27g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma41g132kcal0g30.4g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)1096g3507kcal151.2g635.6g35.1g137g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g2192g7671kcal278.4g1523.3g43.8g72.3g
Voi, 1 tl, 5 g137g1000kcal1.4g1.4g109.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g24823kcal898g4384.4g378g437.6g
Valittu annoskoko5000g12412kcal449g2192.2g189g218.8g
Annoskoko puolitettuna2500g6206kcal224.5g1096.1g94.5g109.4g
Arvot/100g100g248kcal9g43.8g3.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143577