Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2099g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g46g166kcal20.8g18.5g2.8g0g
Neljänviljanhiutale 126g415kcal12.7g73.1g4.4g14.5g
Vehnäjauho puolikarkea 2456g8427kcal250.3g1719.1g29.5g86g
Suola, annos 3g42g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 231g702kcal20.2g127.9g4.4g32.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g19421kcal608g3877.2g82.2g265.2g
Valittu annoskoko5000g9710kcal304g1938.6g41.1g132.6g
Annoskoko puolitettuna2500g4855kcal152g969.3g20.6g66.3g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=144256