Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 1869g768kcal18.7g76.6g15g69.2g
Valkoviini kuiva 1168g801kcal3.6g7g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl467g589kcal0g93.5g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 701g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 701g2845kcal0g700.2g0g0g
Liivate 94g326kcal80g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g10657kcal204.6g1754.6g30.2g138.4g
Valittu annoskoko5000g5329kcal102.3g877.3g15.1g69.2g
Annoskoko puolitettuna2500g2664kcal51.2g438.7g7.6g34.6g
Arvot/100g100g107kcal2g17.5g0.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146370