Valkosuklaamansikkajäädyke

Nosta mansikat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja mansikat hieman pehmenee.

Ota mansikat pois kattilasta.

Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään.

Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen mansikat.

Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka kelmulla.

Aseta pohjalle suklaa-mansikkaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö.

Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla.

Pakasta yön yli.

Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Kumoa vadille ja koristele mansikoilla.

Mansikoiden sijasta voit käyttää muitakin marjoja.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Vilikki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 116g471kcal0g115.9g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl484g1644kcal9.7g14.5g169.2g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g629g3514kcal52.8g345.7g213.7g0g
Vanilja hyla kevyt (Valio), annos 100g2563g3588kcal89.7g538.2g115.3g5.1g
Mansikka,pakaste Rainbow1209g423kcal6g84.6g6g23g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g19281kcal316.4g2197.8g1008.4g56.2g
Valittu annoskoko5000g9640kcal158.2g1098.9g504.2g28.1g
Annoskoko puolitettuna2500g4820kcal79.1g549.5g252.1g14.1g
Arvot/100g100g193kcal3.2g22g10.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148100