Kaali-possupata

Ruskista lihapalat öljyssä.

Kuumenna öljy, laita lihat pannulle huoneenlämpöisinä pienissä erissä, älä töki ja huido lihaa turhaan vaan annan sen ruskistua.

Lopuksi lisää paloiteltu sipuli (voi lisätä myös valkosipuli) kuullottumaan lihan joukkoon.

Pilko ja suikaloi kaali ja keitä kypsäksi suolalla ja kasvisliemellä maustetussa vedessä.

Sekoita kypsä kaali lihan joukkoon.

Kaalin valutetun keitinliemen voi säästää ja käyttää myöhemmin vaikka kasviskeiton pohjaksi.

Paista 175 asteessa noin tunnin ajan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 722 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2310g487kcal27.7g78.5g4.6g48.5g
Porsaan lihasuikale (maustamaton)924g1478kcal175.5g0g83.1g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl35g312kcal0g0g34.6g0g
Sipuli 346g105kcal4.3g16.6g0.7g5.9g
Krusovice Cerne tumma olut (Krusovice), annos 500g231g81kcal0.9g11.5g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1155g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g4926kcal416.8g213.2g246g108.8g
Valittu annoskoko5000g2463kcal208.4g106.6g123g54.4g
Annoskoko puolitettuna2500g1231kcal104.2g53.3g61.5g27.2g
Arvot/100g100g49kcal4.2g2.1g2.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148323