Klementiinikakku

Laita klementiinit tai mandariinit kiehumaan n. 2 tunniksi, jonka jälkeen nosta jäähtymään.

Kun klementiinit ovat jäähtyneet, leikkaa ne puoliksi ja poista siemenet.

Leikkaa kuorineen ja lihoineen pieniksi kuutioiksi.

Voitele halkaisijaltaan 20cm kakkuvuoka ja leikkaa pohjalle leivinpaperi.

Jauha mantelirouhe yleiskoneessa hienoksi (ei haittaa vaikka jää sattumia).

Vatkaa munat, lisää sokeri, mantelijauhe ja leivinjauhe, sekoita.

Lisää seokseen pilkotut klementiinit.

Paista kakkua uunissa 200-230 asteessa n. 1 tunti.

Kun paistoaikaa on kulunut n. 40min laita kakun päälle folio, jotta kakun pinta ei pala.

Kakku on valmis kun sitä pistettäessä hammastikulla tikkuun ei tartu taikinaa.

Klementiinien tilalla voi käyttää myös limeä tai sitruunaa, mutta tällöin sokerin määrää kannattaa lisätä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Embo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl995g5749kcal209.9g52.7g502.3g115.4g
Mandariini kuorittu 1689g763kcal8.6g140.2g5.1g32.1g
Sokeri 938g3809kcal0g937.5g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1351g1703kcal148.6g4.1g121.6g0g
Leivinjauhe 26g46kcal1.4g9.9g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g24140kcal737g2288.8g1258g295.2g
Valittu annoskoko5000g12070kcal368.5g1144.4g629g147.6g
Annoskoko puolitettuna2500g6035kcal184.3g572.2g314.5g73.8g
Arvot/100g100g241kcal7.4g22.9g12.6g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148984