Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)1246g237kcal17.4g23.7g6.2g31.1g
Kukkakaali 498g120kcal9g11g1.5g11.5g
Jauheliha, sika-nauta 1661g3678kcal290.7g0g282.4g0g
Pekoni rasvainen 353g1327kcal42.4g0g130.6g0g
Sinappi 133g175kcal5.8g18.7g8g2.3g
Oliiviöljy 112g992kcal0g0g112.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 415g1371kcal8.3g12.5g145.3g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g374g101kcal4.9g17.9g0.7g6.4g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g208g312kcal33.2g2.1g18.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g16623kcal823.4g171.8g1411g102.6g
Valittu annoskoko5000g8312kcal411.7g85.9g705.5g51.3g
Annoskoko puolitettuna2500g4156kcal205.9g43g352.8g25.7g
Arvot/100g100g166kcal8.2g1.7g14.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151178