Ihana suklaa-vadelmakakku

Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 752g1072kcal94g2.3g77.1g0g
Sokeri 968g3930kcal0g967.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 888g3048kcal90.5g621.9g10.7g31.1g
Leivinjauhe 23g40kcal1.2g8.6g0g0.1g
Taloussuklaa, Fazer683g3519kcal26.7g382.7g205g36.2g
Voi 683g4957kcal8.1g2.7g555.6g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 456g1504kcal9.1g13.7g159.5g0g
Voi 60% rasvaa 91g497kcal0.8g0.5g55.6g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen456g820kcal1.8g195.9g0.9g10.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g38774kcal464.4g4390.8g2128.8g155.8g
Valittu annoskoko5000g19387kcal232.2g2195.4g1064.4g77.9g
Annoskoko puolitettuna2500g9694kcal116.1g1097.7g532.2g39g
Arvot/100g100g388kcal4.6g43.9g21.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151814