Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)327g1242kcal1.6g21.2g130.7g0g
Sokeri 49g199kcal0g49g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 664g2278kcal67.6g464.7g8g23.2g
Vesi92g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys409g1430kcal3.3g355.4g0g0g
Sokeri 347g1409kcal0g346.9g0g0g
Vesi511g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore8.2g2kcal0g0.7g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g1226g4191kcal197.3g0g373.8g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)123g466kcal0.6g8g49g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g1226g453kcal110.3g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton20g4.3kcal0.1g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g23348kcal761.6g2492.4g1123g46.4g
Valittu annoskoko5000g11674kcal380.8g1246.2g561.5g23.2g
Annoskoko puolitettuna2500g5837kcal190.4g623.1g280.8g11.6g
Arvot/100g100g234kcal7.6g24.9g11.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153922