Linssiporkkanakeitto

Porkkanaa 500g
sipulia 2-3
chilipalko
vihreitä linssejä 2 dl
kasvislientä 5 dl
tomaattimurskaa 500 g
rypsiöljyä 1 rkl
mustapippuria

Kuullota paloitellut porkkanat, pilkottu sipuli ja paloiteltu chili rypsiöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi sekä huuhdellut linssit.

Keitä pienellä lämmöllä noin 30 min tai kunnes kasvikset ja linssi ovat kypsiä.

Mausta mustapippurilla, lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita oman makusi mukaan.

Keitto on melko paksua, lisää nestettä tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 221 grammaa

Tuulasinikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)529g143kcal6.9g25.4g1.1g9g
Kasvisliemivalmiste (Pirkka), annos 11g42g108kcal4.2g4.2g8.3g0.6g
Porkkana 1888g617kcal11.7g104.9g3.8g48.1g
Tomaattimurska (Euro shopper)1888g566kcal18.9g75.5g7.6g3.8g
Rypsiöljy 51g451kcal0g0g51g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 604g1924kcal147.3g276g11.5g53.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g7618kcal378g972g166.6g230.6g
Valittu annoskoko5000g3809kcal189g486g83.3g115.3g
Annoskoko puolitettuna2500g1904kcal94.5g243g41.7g57.7g
Arvot/100g100g76kcal3.8g9.7g1.7g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=155970