Pizzapohja kevennetty

5 dl vettä
1pss kuivahiiva
1 rkl (15ml) öljyä
2 tl (10ml) suolaa
500 g (8,5dl) vehnäjauhoja

Sekoita 42 asteiseen veteen suola ja lisää osaan jauhoista lisätty kuivahiiva, sekoita hyvin ja lisää loput jauhoista pikkuhiljaa vaivaten.

Lisää lopuksi öljy.

Anna nousta liinan alla kaksinkertaiseksi.

Levitä kahdelle uunipellille tai leikkaa taikina 10 osaan.

Päälle tomaattimurskaa ja täytteitä maun mukaan, lopuksi juustoraaste ja pizzamauste.

Paista 225C uunissa n. 7-10 min.
Annospohjat voi kaulita kappaleittain suoraan leivinpaperin päälle, nosta pohjat paperin kanssa päällekkäin ja pakasta.

Voit ottaa pakkasesta yksi kerrallaan.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Uneton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl72g645kcal0g0g71.7g0g
Vesi2390g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g53g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g48g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2438g8365kcal248.4g1706.5g29.3g85.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g18020kcal496.8g3413g202g170.6g
Valittu annoskoko5000g9010kcal248.4g1706.5g101g85.3g
Annoskoko puolitettuna2500g4505kcal124.2g853.3g50.5g42.7g
Arvot/100g100g180kcal5g34.1g2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=156263