Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g1951g6322kcal308.3g1317.1g57g195.1g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g976g3512kcal140.5g574.6g68.3g91.7g
Ohrasuurimo 976g3145kcal80.5g616.1g19.5g74.1g
Oivariini, 60 (100g)122g671kcal1.2g1.2g73.2g0g
Tattarisuurimo / -jauho 976g3148kcal115.9g589.8g19.5g56.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g33595kcal1292.8g6197.6g475g835g
Valittu annoskoko5000g16797kcal646.4g3098.8g237.5g417.5g
Annoskoko puolitettuna2500g8399kcal323.2g1549.4g118.8g208.8g
Arvot/100g100g336kcal12.9g62g4.8g8.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=156810