Hirvenjauhelihakeitto Special Al Meira

Kuori n.5 porkkanaa (n.400g kuorittuna ja kannat poistettuna), kuori 4 keskikokoista sipulia (n.200g), kuori n.13 pientä ja keskikokoista perunaa (n.850g), . Pilko ainekset pieniksi.

Laita isoon (5 L) kattilaan n.2 l vettä ja laita juurekset (myös pakastejuurekset) kiehumaan.

Laita n.20g rapsiöljyä pannulle ja laita 2 pilkottua sipulia, pyörittele öljyssä, kuullota ja paista koko jauheliliha (n.570g) öljyssä, ruskista.

Laita sekaan myös yksi pieneksi pilkottu valkosipulinkynsi (n. 7g). Kun juurekset ovat hetken kiehuneet ja pehmenneet, lisää jauheliha joukkoon.

Laita 2 kpl Knorrin kasvisliemikuutioita ja anna kiehua vielä hetki.

Pilko perunat pieniksi ja laita joukkoon kiehumaan.

Kun ainekset ovat kypsyneet, niin keitto on valmista tarjoiltavaksi

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha 632g710kcal133.5g0g19g0g
Sipuli (kuorittu)217g59kcal2.8g10.4g0.4g3.7g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 957g725kcal17.9g147.5g1.9g9.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g443g124kcal2.7g26.4g0.9g11.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl22g200kcal0g0g22.2g0g
Valkosipuli 7.8g8.4kcal0.6g1.3g0g0.2g
Knorr vähärasv. kasvisliemikuutio, 1kuutio=10g33g83kcal3.7g1g7.3g0.5g
Vesi, vesijohtovesi 2217g0kcal0g0g0g0g
Keittojuurekset, apetit, 200 gr443g115kcal4g21.3g1.3g10.2g
Mustapippuri, annos 1g11g25kcal1.2g4.2g0.4g0g
Suola, annos 3g17g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g4098kcal332.8g424.2g106.8g70.6g
Valittu annoskoko5000g2049kcal166.4g212.1g53.4g35.3g
Annoskoko puolitettuna2500g1025kcal83.2g106.1g26.7g17.7g
Arvot/100g100g41kcal3.3g4.2g1.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=158942