Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 1455g2076kcal181.9g4.4g149.1g0g
Sokeri 1389g5638kcal0g1387.5g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 992g5284kcal3.3g3.5g595.2g0g
Leivinjauhe 66g116kcal3.4g25g0g0.3g
Vanilliinisokeri, teelusikka66g264kcal0g65.5g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen992g327kcal32.7g48.6g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 40g147kcal7.3g4.4g8.6g12.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g27702kcal457.2g3077.8g1505.8g24.8g
Valittu annoskoko5000g13851kcal228.6g1538.9g752.9g12.4g
Annoskoko puolitettuna2500g6926kcal114.3g769.5g376.5g6.2g
Arvot/100g100g277kcal4.6g30.8g15.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160472