Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 582g2364kcal0g581.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 446g1530kcal45.4g312.1g5.4g15.6g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%910g546kcal29.1g64.6g18.2g0g
Kananmuna kuoreton 1001g1428kcal125.1g3g102.6g0g
Korppujauho 341g1250kcal35.8g255.6g3.5g18.1g
Manteli 319g1961kcal76.6g21g172g22.9g
Leivinjauhe 46g80kcal2.4g17.2g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g18g73kcal0g18g0g0g
Kardemumma, annos 2g18g57kcal2g12.4g1.3g5.1g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen910g1638kcal3.6g391.3g1.8g20.9g
Sokerivesikuorrutus 410g1400kcal0g344.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g24650kcal640g4043g609.6g165.6g
Valittu annoskoko5000g12325kcal320g2021.5g304.8g82.8g
Annoskoko puolitettuna2500g6163kcal160g1010.8g152.4g41.4g
Arvot/100g100g247kcal6.4g40.4g6.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160663