Hasselbackan perunat Special Laurendo Al Meira

Kuori n.15 keskikokoista perunaa (n.950g).

Vedä viillot perunan pintaan tasaisesti, mutta kuitenkin niin, että perunan "pohja" jää kiinni ja yhtenäiseksi.

Laita 10 g meijevoita kulhoon ja sulata vaikka mikrossa nestemäiseksi.

Sekoita voin joukkoon vielä 10 g rypsiöljyä ja 5 g sitruunaoliiviöljyä.

Laita perunat voideltuun uunivuokaan viiltopuolet ylöspäin ja voitele kulhon öljyllä tasaisesti.

Laita pintaan ripaus suolaa, esim.

Fleur De Sel, aromimaustetta ja halutessasi provinssin yrttejä hyppysellinen.

Laita 200 C esikuumennettuun uuniin n. tunnin ajaksi.

Tarjoile.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g4880g2928kcal73.2g634.4g4.9g43.9g
Voi (perinteinen meijerivoi)34g247kcal0g0g27.4g0g
Rypsiöljy 34g303kcal0g0g34.2g0g
Oliiviöljy 17g151kcal0g0g17.1g0g
Suola, annos 3g34g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g7258kcal146.4g1268.8g167.2g87.8g
Valittu annoskoko5000g3629kcal73.2g634.4g83.6g43.9g
Annoskoko puolitettuna2500g1815kcal36.6g317.2g41.8g22g
Arvot/100g100g73kcal1.5g12.7g1.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=162035