Linssikeitto

Mausteet: chilirouhe, kurkuma, curry, juustokumina, garam masala, inkiväärijauhe (tai pieni pala tuoretta), suolaa.

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat pienehköiksi paloiksi.

Lämmitä öljy isossa kattilassa (5 l) ja lisää mausteet (n. 1 tl kutakin, paitsi suolaa tai maun mukaan).

Kuullota mausteita hetki öljyssä (varo, etteivät pala) ja lisää valkosipuli, kuullota vielä hetki.

Lisää kattilaan peruna- ja porkkanapalaset ja pyörittele niitä mausteöljyssä hetki, lisää sitten vesi ja tomaattimurska.

Tarkista veden määrä, älä lisää liikaa.

Vettä voi lisätä keittämisen aikana, jos sitä on liian vähän.

Huuhtele vihreät linssit ja lisää kiehuvaan keittoon, anna kiehua n. 20 minuuttia hiljaa poreillen.

Huuhtele punaiset linssit ja lisää ne keiton joukkoon, anna kiehua vielä 10 minuuttia, tai kunnes linssit, perunat ja porkkanat ovat kypsiä.

Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.

Keiton voi myös soseuttaa sauvasekoittimella.

Säilyy jääkaapissa useamman päivän.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, punainen, Go Green381g1237kcal91.3g186.5g3.8g45.7g
Peruna, vanha, kuorittu 1142g869kcal21.5g176.9g2.3g11.4g
Porkkana 495g162kcal3.1g27.5g1g12.6g
Tomaattimurska, Pirkka, 500g1903g666kcal30.4g131.3g1.9g26.6g
Valkosipuli 76g82kcal6g12.4g0.5g1.6g
Oliiviöljy 53g471kcal0g0g53.3g0g
Vesi571g0kcal0g0g0g0g
Linssit, vihreät, kuivattuna, annos 100g381g1400kcal99.7g225.3g9.5g33.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g9774kcal504g1519.8g144.6g262g
Valittu annoskoko5000g4887kcal252g759.9g72.3g131g
Annoskoko puolitettuna2500g2444kcal126g380g36.2g65.5g
Arvot/100g100g98kcal5g15.2g1.4g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=163313