Munakoiso-parmigiana

4 annosta

Leikkaa puhtaat munakoisot pituussuunnassa n. puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Ne ovat nykyään niin laimeita, ettei niitä tarvitse itkettää suolassa.

Jos pidät makua liian voimakkaana, itketä tunti merisuolan alla.

Paista viipaleita maapähkinäöljyssä molemmin puolin pehmeiksi ja laita talouspaperille valumaan.

Leikkaa tomaatit kuutioiksi.

Paista sipulisiivuja oliiviöljyssä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Lisää tomaattikuutiot ja paista niitä, kunnes ne ovat melkein sosemaisia.

Revi joukkoon basilika käsin.

Suolaa ja pippuroi.

Kokoa parmigianasi tässä järjestyksessä: uunivuokaan oliiviöljyä, kerros munakoisoviipaleita, parmesaaniraastetta, tomaattikuutioita ja mozzarellakuutioita.

Tee niin monta kerrosta kuin haluat.

Jätä viimeiseksi tomaattikuutioita ja parmesaania.

Paista 180 °C:ssa 40 min ja tarjoile lämpimänä, ei tulikuumana, parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 580 grammaa

Tiipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Munakoiso 2155g482kcal10.8g66.8g4.3g53.9g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1724g350kcal10.3g65.5g5.2g24.1g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g431g1672kcal142.2g0g122.4g0g
Juusto, mozzarella 431g1124kcal80.2g0g87.5g0g
Sipuli (kuorittu)194g52kcal2.5g9.3g0.4g3.3g
Basilika, tuore32g13kcal1g1.6g0.3g1.3g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g32g291kcal0g0g32.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g7968kcal494g286.4g504.8g165.2g
Valittu annoskoko5000g3984kcal247g143.2g252.4g82.6g
Annoskoko puolitettuna2500g1992kcal123.5g71.6g126.2g41.3g
Arvot/100g100g80kcal4.9g2.9g5g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=164541