Paholaisen kakku,kevennetty rahkalla

1.Vatkaa 2 munaa ja 4dl sokeria

2.Sekoita 5dl vehnäjauhoja, 15 tl vanilijasokeria, 1tl ruokasoodaa 1,5 tl kardemummaa keskenään ja lisää nopeasti vatkaten munavaahtoon

3.sekoita rasvaton maito(juoma) ja rahka keskenään ja lisää joukkoon.

4.sulata 100g voita, anna jäähtyä ja lisää joukkoon

Alkuperäisessä ohjeessa ei ole rahkaa, ja voita on 200g.

Itse en huomaa eroa, kun kokeilin puolet rahkaa/puolet voita.

Kuulemma toimii kaikissa kuivakakuissa sama periaate (neuvoi alan ammattilainen)

Voideltu ja korppujauhoitettu rengasvuoka, 175 astetta ja yksi tunti uunissa
Annoskoko on summittainen, riippuu toki siivujen paksuudesta

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 98 grammaa

Tso

Tso sanoi...

Lapsuudesta ati lempikakkuni, ja maistuu paljon kardemummalle, nam!
Älä säikähdä soodaa, äläkä korvaa leivinjauheella, ei tule sama koostumus.


sunnuntai 07.03.2010 klo 15:36

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 466g664kcal58.2g1.4g47.7g0g
Sokeri 1440g5843kcal0g1438g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1376g4721kcal140.2g963.2g16.5g48.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g25g102kcal0g25.1g0g0g
Voi 423g3071kcal5g1.7g344.2g0g
Rahka, valio423g275kcal42.3g17.8g1.3g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 847g226kcal27.9g26.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g29804kcal547.2g4946.8g819.4g96.4g
Valittu annoskoko5000g14902kcal273.6g2473.4g409.7g48.2g
Annoskoko puolitettuna2500g7451kcal136.8g1236.7g204.9g24.1g
Arvot/100g100g298kcal5.5g49.5g8.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167531