Punajuuri-vuohenjuustosalaatti

Keitä punajuuri kuorineen.

Murskaa valkosipuli vaikka leikkuulaudalla veitsi lappeellaan merisuolan kanssa "hieroen" (suola murskaa valkosipulin mössöksi).

Sekoita valkosipuli hunajan, oliiviöljyn ja balsamicon kanssa.

Kun punajuuri on jäähtynyt, poista kuori ja viipaloi.

Marinoi punajuuret seoksella (jos vain on aikaa, kannattaa antaa olla parikin tuntia).

Viipaloi vuohenjuusto yhtä moneen osaan kuin punajuuri ja laita vuohenjuustoviipaleet punajuuriviipaleiden päälle uunivuokaan.

Paista 225c ylätasolla grillivastuksilla kunnes vuohenjuusto hieman saa väriä.

Syö salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Nni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 2959g1136kcal29.6g204.1g5.9g74g
Vuohenjuusto pirkan hyvä (Pirkka), annos 200g1479g4364kcal310.7g14.8g340.2g0g
Hunaja 104g342kcal0.5g83.7g0g0g
Oliiviöljy 192g1701kcal0g0g192.3g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g104g108kcal8.2g16.9g0.6g2.1g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g74g71kcal0.8g13.5g0g0g
Suola, annos 3g89g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g15441kcal699.6g666g1078g152.2g
Valittu annoskoko5000g7721kcal349.8g333g539g76.1g
Annoskoko puolitettuna2500g3860kcal174.9g166.5g269.5g38.1g
Arvot/100g100g154kcal7g6.7g10.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=169821