Mausteinen jauheliha-linssikeitto

Mausteet:
chilirouhe, garam masala, kurkuma, curry, paprikajauhe, (inkivääri)

Kuullota sipulit öljyssä, lisää mausteet, sekoita kunnes sipulit ovat peittyneet mausteisiin.

Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, pieneksi pilkotut porkkanat ja linssit ja suolaa, jos haluat.

Jos lisäsit vihreitä linssejä, keitä n. 30 minuuttia, jos punaisia, keitä n. 20 minuuttia.

Lisää kikherneet ja keitä vielä n. 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2613g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)52g14kcal0.7g2.5g0.1g0.9g
Valkosipuli 35g38kcal2.8g5.7g0.2g0.7g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g871g261kcal8.7g52.3g1.7g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha697g1157kcal132.4g0g69.7g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 209g666kcal51g95.5g4g18.6g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 348g464kcal29.4g61.3g7g17.4g
Porkkana 174g57kcal1.1g9.7g0.3g4.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g5313kcal452.2g454g166g84g
Valittu annoskoko5000g2657kcal226.1g227g83g42g
Annoskoko puolitettuna2500g1328kcal113.1g113.5g41.5g21g
Arvot/100g100g53kcal4.5g4.5g1.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=171413