Marokkolainen linssi-punasipulisalaatti/ muhennos

Kuumenna 2 rkl öljyä isossa pannussa ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Kalttaa tomaatit ja lisää ne ja huuhdotut linssit sipulin joukkoon.

Mausta kurkumalla (2 tl) ja juustokuminalla (2 tl). Kaada vesi pannulle ja lisää fondi.

Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja hauduta seosta kunnes linssit ovat kypsiä ja melkein kaikki neste on imeytynyt.

Paista toiselle pannulla valkosipuli lopussa öljyssä ruskeaksi ja rapeaksi.

Sekoita valkosipuli ja tuore korianteri linssiseokseen ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä sitruunalohkojen ja maustamattoman jogurtin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 130g1147kcal0g0g129.7g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g384g104kcal5g18.4g0.8g6.5g
Tomaatti, tuore480g98kcal2.9g18.3g1.4g6.7g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 640g2040kcal156.1g292.7g12.2g57g
Vesi3202g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 51g56kcal4g8.4g0.3g1.1g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g48g189kcal1.4g9.6g16.3g0g
Korianteri, tuore, annos 20g64g13kcal1.3g2.6g0.3g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g7291kcal341.4g700g322g146.4g
Valittu annoskoko5000g3646kcal170.7g350g161g73.2g
Annoskoko puolitettuna2500g1823kcal85.4g175g80.5g36.6g
Arvot/100g100g73kcal3.4g7g3.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=171962