Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 843g1202kcal105.4g2.5g86.4g0g
Sokeri 490g1991kcal0g489.9g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g134g469kcal4.7g108.6g1.3g4g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g115g385kcal0.1g94.3g0.1g1.6g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 77g283kcal14.2g8.4g16.6g23.3g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA766g1226kcal55.9g122.6g53.6g0g
Pandan tumma suklaa 150 g575g3069kcal28.2g298.9g183.9g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl1533g5517kcal30.7g41.4g582.4g0g
Sokeri 230g933kcal0g229.7g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g46g184kcal0g45.5g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g192g77kcal0g19.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g30673kcal478.4g2922g1848.6g57.8g
Valittu annoskoko5000g15337kcal239.2g1461g924.3g28.9g
Annoskoko puolitettuna2500g7668kcal119.6g730.5g462.2g14.5g
Arvot/100g100g307kcal4.8g29.2g18.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173905