Punainen katkarapukeitto

1 punasipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 tomaattia kannat poistettuina ja paloiteltuina
1 prk tomaattimurskaa
1/2 prk tomaattipurkin huuhteluvettä
1 prk kookosmaitoa
1 kalaliemikuutio
1 rkl ruskeaa ruokosokeria
3 rkl Maizena vaaleaa suurustetta
maissinjyviä pakastimen kätköistä
3 dl katkarapuja
cayennepippuria
suolaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Kuullota silppu kattilassa oliiviöljyssä.

Lisää tomaatit ja tomaattipurkin huuhteluvesi.

Sekoita joukkoon kalaliemikuutio sekä ruokosokeri.

Kiehauta ja keitä hiljaisella lämmöllä n. 15 min. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kookosmaito.

Kiehauta.

Suurusta keitto suurusteella ja lisää maissi.

Keitä 5 minuuttia.

Lisää lopuksi katkaravut ja anna lämmetä.

Mausta cayennella ja tarvittaessa suolalla.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1640 grammaa

Anu09
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g305g82kcal4g14.6g0.6g5.2g
Rypsiöljy 31g270kcal0g0g30.5g0g
Tomaatti 1067g243kcal6g36.8g3.2g14.9g
Tomaattimurska 1220g359kcal6.8g64.6g2.4g23.2g
Kookosmaito 1220g2540kcal24.6g34.3g260.1g6g
Kalaliemikuutio 31g93kcal3g10.4g4.3g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 610g0kcal0g0g0g0g
Ruokosokeri31g124kcal0g30.5g0g0g
Maizena vaalea suuruste (Unilever), annos 5g31g113kcal0.3g25.6g0.9g0g
Katkarapu 457g313kcal66g0g5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g8272kcal221.4g433.6g614g99.2g
Valittu annoskoko5000g4136kcal110.7g216.8g307g49.6g
Annoskoko puolitettuna2500g2068kcal55.4g108.4g153.5g24.8g
Arvot/100g100g83kcal2.2g4.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=175763