Karppimikrosämpylä10g Pellavansiemrouhe, 20g soyajauho, 5g voi, muna, 10g vesi, leivinjauhetta

Sulata voi astiassa (mikrossa) tai käytä öljyä.

Helpottaa sämpylän irtoamista, mutta itse teen pakasterasiaan (4dl) josta irtoaa kyllä hyvin ilman sitäkin.

Lisää pellavansiemenrouhe, soijajauho ja leivinjauhetta 1/4-½tl, suolaa maun mukaan ja sekoita muna joukkoon ja lisää vettä tilkka (n. rkl) niin että taikinasta tulee sen verran tasaisempaa että leviää jotenkuten myös reunoille laita mikroon 1½-2 minuutiksi mikron tehosta riippuen.

Soijajauhon määrää voi myös lisätä, käyttää sen sijaan/lisäksi mantelijauhoa, pähkinäjauhoa jne.
Sekaan voi laittaa myös juustoraastetta maun parantamiseksi jolloin tarvitsee ehkä pidemmän ajan mikrossa.

Sämpylä on valmis kun sämpylän pinta on kuiva.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Aurinko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 2838g4049kcal354.8g8.5g290.9g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 473g1529kcal137.2g33.1g94.6g144.7g
Soijajauho, 1 dl, Soyappetit, Soyappetit946g3784kcal378.4g151.4g189.2g141.9g
Voi, 1 tl, 5 g237g1727kcal2.4g2.4g189.2g0g
Leivinjauhe 24g42kcal1.2g8.9g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 473g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g22259kcal1748g408.6g1527.8g573.4g
Valittu annoskoko5000g11130kcal874g204.3g763.9g286.7g
Annoskoko puolitettuna2500g5565kcal437g102.2g382g143.4g
Arvot/100g100g223kcal17.5g4.1g15.3g5.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=177700