Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi587g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)176g35kcal0g11.4g0g0g
Valkopippuri 12g33kcal1.2g5g0.2g3.1g
Keltuainen, 20g, annos 20g939g601kcal32.9g1.9g234.7g0g
Voi 2934g21286kcal34.9g11.7g2385.6g0g
Sitruunamehu, laimentamaton352g74kcal1.1g5.6g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g44057kcal140.2g71.2g5241g7g
Valittu annoskoko5000g22029kcal70.1g35.6g2620.5g3.5g
Annoskoko puolitettuna2500g11014kcal35.1g17.8g1310.3g1.8g
Arvot/100g100g441kcal1.4g0.7g52.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=178164