Italialainen risotto (perusohje)

Valmista kanaliemi kattilassa ja pidä lämpimänä.

Pilko sipuli ja valkosipuli.

Ota toinen kattila ja kuullota sipulia öljyssä muutama minuutti.

Lisää valkosipuli ja mahd.

muut yrttimausteet (ei aineslistassa) ja kuullota hetki.

Lisää sitten riisi ja kuullota öljyssä kunnes riisi on läpikuultavaa (varo ettei ruskistu).

Lurauta valkoviini sekaan ja anna höyrystyä pois.

Sitten lisää sen verran kanalientä että riisit peittyvät ja hämmennä kunnes neste on imeytynyt.

Lisää kanalientä pienissä erissä ja jatka n. 15-20 min kunnes risotto on valmis.

Suolaa maun mukaan, ja hyvää on myös ilman parmesaania!

Tähän perusohjeeseen sitten kanaa, kalaa, vihanneksia yms - muista merkitä niiden kalorit erikseen :)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 271 grammaa

Katimaari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 41g367kcal0g0g41.4g0g
Kanaliemikuutio, sisältää vehnää 34g110kcal3g4.7g8.8g0.3g
Vesi3070g0kcal0g0g0g0g
Risottoriisi de cecco 1 dl 85g1382g4836kcal82.9g1091.5g13.8g41.4g
Sipuli (kuorittu)154g41kcal2g7.4g0.3g2.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g12g13kcal1g2g0.1g0.2g
Valkoviini kuiva 307g210kcal1g1.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g11153kcal179.8g2214.8g128.8g89g
Valittu annoskoko5000g5577kcal89.9g1107.4g64.4g44.5g
Annoskoko puolitettuna2500g2788kcal45g553.7g32.2g22.3g
Arvot/100g100g112kcal1.8g22.1g1.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=180654