Kirsikka-suklaa juustokakku

Suklaakakkupohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vuokaan:
voita tai margariinia
korppujauhoja

Kirsikkakompotti:
600 g kirsikoita (1 l)
1/2 sitruunan mehu
1 1/2 dl hillosokeria
1/2 vaniljatanko
1–2 rkl brandya

Suklaamousse:
200 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
2 kananmunaa
1 dl sokeria

Tee ensin pohja: voitele ja korppujauhota tasapohjainen, halkaisijaltaan 24-senttinen vuoka.

Yhdistä kuivat ainekset sokeria lukuunottamatta.

Riko munat toiseen kulhoon ja lisää joukkoon sokeri.

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon.

Sekoita vain sen verran, että taikinasta tulee tasaista.

Kaada taikina vuokaan.

Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä hetken aikaa vuoassa ennen kumoamista.

Valmista kakun kypsyessä kirsikkakompotti.

Huuhtele ja valuta kirsikat, poista kivet.

Puolita osa kirsikoista.

Laita kattilaan kirsikat ja sitruunamehu, kuumenna.

Anna kiehua noin viiden minuutin ajan, lisää sitten hillosokeri sekoittaen, laita kattilaan myös vaniljatangon puolikas.

Keitä kymmenisen minuuttia.

Mausta kompotti brandyllä.

Poista vaniljatanko.

Jäähdytä.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.

Tarvitset niistä yhden: pakasta muut seuraavaksi kerraksi.

Laita suklaakakkupohja irtopohjavuoan pohjalle.

Lusikoi päälle jäähtynyt kompotti liemineen.

Aloita moussen teko erottelemalla keltuaiset valkuaisista.

Sulata pilkottu suklaa mikroaaltouunissa.

Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi.

Vatkaa valkuaiset sekä ripaus sokeria omassa kulhossaan kovaksi vaahdoksi.

Sekoita tuorejuusto, keltuaiset ja sokeri keskenään ja lisää juustoseos jäähtyneeseen suklaaseen.

Sekoita tasaiseksi.

Sekoita suklaa-juustoseoksen joukkoon kermavaahto.

Yhdistä valkuaisvaahto muihin aineisiin varovasti nostellen.

Levitä suklaamousse vuokaan kirsikoiden päälle.

Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Vihje: Kakun rakenne jää ilmavammaksi, jos käytät suklaamoussessa 4 liivatelehteä.

Lisää liotetut, vesitilkkaan sulatetut liivatteet seokseen juuri ennen valkuaisvaahtoa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Tuanth
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanamuna, paistettu (pirkka)786g1729kcal102.9g3.9g146.1g0g
Sokeri 555g2254kcal0g554.7g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai170g596kcal20.4g120.9g3.6g5.1g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 92g307kcal0.1g74.8g0g1.3g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 52g194kcal9.7g5.8g11.4g15.9g
Kirsikka kivetön 1310g727kcal11.5g149.3g1.3g19.6g
Sitruunamehu, laimentamaton131g28kcal0.4g2.1g0g0.1g
Hillosokeri (Dansukker), annos 1000g333g1297kcal0g326g0g0g
Suklaa tumma 524g2706kcal20.4g279g162.4g27.8g
Kuohukerma,valio,2dl524g1781kcal10.5g15.7g183.3g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g524g1336kcal30.9g16.8g125.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g25908kcal413.6g3098g1266.6g139.6g
Valittu annoskoko5000g12954kcal206.8g1549g633.3g69.8g
Annoskoko puolitettuna2500g6477kcal103.4g774.5g316.7g34.9g
Arvot/100g100g259kcal4.1g31g12.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=185194