Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1958g471kcal35.4g43.1g5.9g45g
Purjosipuli 392g90kcal7.1g9.4g0.8g8.2g
Valkosipuli 49g53kcal3.9g8g0.3g1g
Rypsiöljy 66g584kcal0g0g66.1g0g
Flora kevyt margariini 40 400g73g272kcal0.4g2.2g29.4g0g
Kasvisliemi laimennettu 1958g182kcal5.7g8g14.1g1g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g490g1175kcal73.4g15.2g97.9g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g5652kcal251.8g171.8g429g110.4g
Valittu annoskoko5000g2826kcal125.9g85.9g214.5g55.2g
Annoskoko puolitettuna2500g1413kcal63g43g107.3g27.6g
Arvot/100g100g57kcal2.5g1.7g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=187518