Katkarapu-kesäkurpitsapiiras

Sulata piirakkapohja-ainekset ja katkaravut.

Painele piirakkapohja vuokaan ja nosta kylmään lepäämään.

Valmista täyte.

Suikaloi kesäkurpitsa ja kypsennä öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.

Sekoita jauhot joukkoon ja keitä minuutin ajan.

Lisää kasariin kuuma maito nauhana ja keitä, kunnes täyte on pehmeää ja sakeaa.

Anna täytteen jäähtyä hieman ja sekoita sitten joukkoon sulatetut ja huuhdellut katkaravut, huoneenlämpöiset, vatkatut kananmunat ja parmesan.

Mausta maun mukaan ja kaada täyte piirakkapohjalle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista piirakkaa 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes täyte on kauniin ruskea.

Anna piirakan levätä paistamisen jälkeen (puolisen tuntia) tai tarjoile kylmänä salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Keralagirl
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkapohja-ainekset (Pirkka), annos 225g643g2994kcal58.5g334.1g154.2g0g
Katkarapu 571g391kcal82.5g0g6.3g0g
Kesäkurpitsa857g146kcal3.4g21.4g5.1g6g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g143g79kcal4.4g9.1g2.9g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 571g152kcal18.8g17.7g0g0g
Kananmuna, keitetty 314g448kcal39.3g0.9g32.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 186g637kcal18.9g129.9g2.2g6.5g
Rypsiöljy 77g682kcal0g0g77.1g0g
Mineraalisuola keskiarvo 86g1.1kcal0.3g0g0g0g
Mustapippuri 5.7g16kcal0.6g2.2g0.2g1.5g
Valkopippuri 5.7g16kcal0.6g2.4g0.1g1.5g
Parmesan formaggio da pasta114g522kcal45.7g0g37.7g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g1428g3712kcal428.3g28.6g214.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g19590kcal1402.6g1092.6g1064.4g31g
Valittu annoskoko5000g9795kcal701.3g546.3g532.2g15.5g
Annoskoko puolitettuna2500g4898kcal350.7g273.2g266.1g7.8g
Arvot/100g100g196kcal14g10.9g10.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=188196