Mallan poronkäristys

Ota liha sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana.

Paista pannulla miedossa lämmössä pilkotut pekoniviipaleet niin että rasva irtoaa niistä hyvin.

Lisää mukaan voita ja paista käristeviipaleet pienissä erissä.

Lisää pilkottu sipuli.

Kääntele hetki.

Kaada pataan ja lisää vesi sekä mausteet.

Laita kansi päälle ja annan hautua 125 asteisessa uunissa 1,5-2,5 tuntia.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Tarjoa käristyksen kanssa perunamuusia.

Puolukkahillo ja suolakurkut ovat mainio lisuke.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 268 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys, raaka (Lapin liha), annos 750g3501g3782kcal682.8g0g119g0g
Vesi, vesijohtovesi 934g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)257g69kcal3.3g12.3g0.5g4.4g
Voi, 1 tl, 5 g117g852kcal1.2g1.2g93.4g0g
Mustapippuri 4.7g13kcal0.5g1.8g0.2g1.2g
Suola, annos 3g23g0kcal0g0g0g0g
Pekoni (Atria), annos 70g163g572kcal18g0.8g52.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g10576kcal1411.6g32.2g530.8g11.2g
Valittu annoskoko5000g5288kcal705.8g16.1g265.4g5.6g
Annoskoko puolitettuna2500g2644kcal352.9g8.1g132.7g2.8g
Arvot/100g100g106kcal14.1g0.3g5.3g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=191993