Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 2632g1010kcal26.3g181.6g5.3g65.8g
Valkosipuli 74g80kcal5.8g12g0.4g1.5g
Sipuli 579g175kcal7.2g27.8g1.2g9.8g
Kasvisliemikuutio 1053g3207kcal100g142.1g247.4g16.8g
Mustapippuri 5.3g15kcal0.6g2g0.2g1.4g
Basilika, tuore79g32kcal2.4g3.9g0.6g3.1g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g526g1326kcal84.2g8.4g105.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 53g181kcal5.4g36.8g0.6g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g12049kcal463.8g829.2g722g200.4g
Valittu annoskoko5000g6025kcal231.9g414.6g361g100.2g
Annoskoko puolitettuna2500g3012kcal116g207.3g180.5g50.1g
Arvot/100g100g121kcal4.6g8.3g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=195484