Ihana jauhelihakastike ja vihannekset

VIHANNEKSET:
Kuutioi paprika ja kesäkurpitsa kattilaan.

Väännä levy neloselle (jos asteikko on 1-6) ja anna kypsyä sillä välin kun teet kastikkeen.

Älä lisää ollenkaan nestettä; vihanneksista tulee tarvittava määrä.

Kun vihannekset ovat pehmentyneet, lisää pieni ripaus makeutusainetta.

KASTIKE:
Laita kylmälle pannulle jauheliha, tomaatit lohkoina, tomaattipyre, ketsuppi ja murskattu valkosipuli.

Levy täysille ja sekoittele lastalla.

Kun liha on kypsää js tomaatit ovat pehmentyneet muusiksi, lisää vuohenjuusto, mausta kastike ja lisää lopuksi ripaus makeutusainetta myös soosiin.

Tomaattipyreen voi korvata esim pastakastikkeella, ja smetanan creme fraichella.

Sitten vaan lapataan lautaselle soosi ja vihannekset ja nautitaan! Hauduttelu kestää hetken, mutta maku on sen arvoinen...

Maku paranee entisestään kun päälle ripottelee mustaleimaraastetta :)

Alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen784g201kcal7.1g36.1g3.1g15.7g
Ketsuppi, Heinz141g145kcal1.3g34g0.1g1.7g
Mustapippuri 7.8g22kcal0.9g3g0.3g2.1g
Valkopippuri 7.8g22kcal0.8g3.3g0.2g2.1g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso31g88kcal2.5g15.4g1.9g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1567g2602kcal297.8g0g156.7g0g
Tomaattipyre concentrato di pomodoro (Freshona), annos 140g549g532kcal25.2g83.4g2.2g0g
Tomaattimurska, polpa di pomodori (Freshona), annos 400g1567g376kcal18.8g56.4g1.6g0g
Purjosipuli 196g45kcal3.5g4.7g0.4g4.1g
Oltermanni, perinteinen118g423kcal29.4g0g34.1g0g
Luomu ketsuppi (Biona), annos 20g20g13kcal0.1g3.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g8940kcal774.8g479g401.2g51.4g
Valittu annoskoko5000g4470kcal387.4g239.5g200.6g25.7g
Annoskoko puolitettuna2500g2235kcal193.7g119.8g100.3g12.9g
Arvot/100g100g89kcal7.7g4.8g4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=196795