Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 444g1266kcal68.9g0.9g111.1g0g
Sinappi 111g146kcal4.9g15.7g6.7g1.9g
Rypsiöljy 4000g35373kcal0g0g4000g0g
Viinietikka 333g69kcal0g1.7g0g0g
Suola, annos 3g67g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 44g126kcal4.6g18.8g0.9g11.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g73959kcal156.8g74.2g8237.4g27g
Valittu annoskoko5000g36980kcal78.4g37.1g4118.7g13.5g
Annoskoko puolitettuna2500g18490kcal39.2g18.6g2059.4g6.8g
Arvot/100g100g740kcal1.6g0.7g82.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868