Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2155g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g216g132kcal28.2g2.4g0.9g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen172g491kcal51.7g3.4g29.3g52.8g
Forest honey (Marlene), annos 5g86g244kcal0.3g60.3g0.1g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g86g461kcal14.7g31.9g31.9g24.1g
Rypsiöljy rainbow216g1940kcal0g0g215.5g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g1810g5974kcal217.2g1194.8g43.4g148.4g
Suola, annos 3g43g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g216g560kcal64.7g4.3g32.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g19604kcal753.6g2594.2g706.8g450.6g
Valittu annoskoko5000g9802kcal376.8g1297.1g353.4g225.3g
Annoskoko puolitettuna2500g4901kcal188.4g648.6g176.7g112.7g
Arvot/100g100g196kcal7.5g25.9g7.1g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=199421