Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 406g1648kcal0g405.5g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl573g1948kcal80.2g366.8g17.8g31.5g
Vehnänalkio, 0,25 dl119g382kcal34.6g39.4g9.7g16.7g
Leivinjauhe 24g42kcal1.2g9g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl239g2149kcal0g0g238.8g0g
Rahka, valio716g466kcal71.6g30.1g2.1g0g
Mustikka metsä- 860g378kcal4.3g55g5.2g28.4g
Kananmuna kuoreton 1051g1499kcal131.3g3.2g107.7g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 955g327kcal29.2g47.8g1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g57g229kcal0g56.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g18136kcal704.8g2027g764.6g153.4g
Valittu annoskoko5000g9068kcal352.4g1013.5g382.3g76.7g
Annoskoko puolitettuna2500g4534kcal176.2g506.8g191.2g38.4g
Arvot/100g100g181kcal7g20.3g7.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558