Voisarvet

- Liotetaan hiiva maitoon.

- Lisätään 2 kpl munia, rahka ja suola (1 rkl).

- Nypitään jauhot ja voi eri kulhossa.

- Kaadetaan taikinaneste jauhojen sekaan
- Vaivataan taikina notkeaksi, lisätään tarvittaessa jauhoja
- Kohotetaan 50 min
- Kumotaan taikina jauhotetulle pöydälle, jaetaan viiteen osaan
- Kaulitaan jokainen pala halkaisijaltaan noin 30 cm:n kokoiseksi pyöryläksi
- Pyörylä leikataan kahdeksaan osaan
- Kääritään kolmiot sarviksi
- Kohotetaan sarvet lämpimässä paikassa uunipellillä noin 30 min
- Voidellaan sarvet kananmunalla (1 kpl)
- Paistetaan sarvet sauma alaspäin uunissa 225 asteessa 12 min keskiosassa

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Maamo841
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva, 50g126g77kcal16.5g1.4g0.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1263g417kcal41.7g61.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 455g648kcal56.8g1.4g46.6g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki253g141kcal21.5g12.6g0.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2525g8665kcal257.3g1767.7g30.3g88.4g
Voi, 1 tl, 5 g379g2765kcal3.8g3.8g303g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g25427kcal795.2g3697.6g761.8g176.8g
Valittu annoskoko5000g12713kcal397.6g1848.8g380.9g88.4g
Annoskoko puolitettuna2500g6357kcal198.8g924.4g190.5g44.2g
Arvot/100g100g254kcal8g37g7.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203741