Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1299g313kcal23.5g28.6g3.9g29.9g
Parsakaali brokkoli 1299g455kcal60g25.3g3.9g32.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g675g189kcal4.1g40.2g1.4g16.9g
Paprika punainen 623g183kcal5.9g28.1g2.5g11.8g
Ruokakerma Valio 4% K&P649g390kcal6.5g29.2g26g3.9g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g260g390kcal41.6g5.7g23.4g0.5g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g195g575kcal64.3g2.5g33.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g4987kcal411.8g319.2g188.4g191g
Valittu annoskoko5000g2493kcal205.9g159.6g94.2g95.5g
Annoskoko puolitettuna2500g1247kcal103g79.8g47.1g47.8g
Arvot/100g100g50kcal4.1g3.2g1.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=204900